Waarom Kettlebell?

De kettlebell wordt door de fitnesswereld steeds meer erkend vanwege zijn vele positieve uitwerkingen. Veel mensen begrijpen echter nog niet wat kettlebells voor ze kunnen betekenen als het gaat om vet verbranden, kracht toename en uithoudingsvermogen. Er zijn een aantal goede redenen waarom je met kettlebell training zou moeten beginnen.

Je kunt ze altijd en overal gebruiken.

Kettlebells zijn ook wel omschreven als de gym in de palm van je hand. Je kunt ze overal mee naartoe nemen. Als je een oppervlak van 2 bij 2 meter hebt dan kun je kettlebell oefeningen doen.

Je hoeft dus niet meer naar de sportschool. Trainen kan gewoon thuis, zo vaak als je wilt. Ook voor mensen die veel reizen en toch de behoefte hebben om hun conditie op peil te houden, is de kettlebell een goede oplossing.

Afwisseling

Kettlebell training is heel afwisselend. Hoewel hij er heel simpel uit ziet, kun je er ontzettend veel verschillende oefeningen mee doen. Dit houdt de training leuk en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

De oefeningen vormen een perfecte combinatie van kracht training en cardio training. De intensiteit van de oefeningen zorgt ervoor dat relatief korte trainingen al hele goede resultaten kunnen opleveren.

Training van het hele lichaam

Kettlebell oefeningen trainen je lichaam als geheel. Er wordt dus niet gewerkt aan het oppompen van individuele spieren, maar aan het ontwikkelen van functionele kracht van het hele lichaam.

Je leert je lichaam dus als geheel te gebruiken. De positieve uitwerkingen hiervan zul je merken in al je fysieke activiteiten. De oefeningen bouwen een sterke basis op die bevorderlijk is voor iedere sport of fysieke activiteit.

Sneller afvallen

Het mooie van kettlebell oefeningen is dat ze tegelijkertijd vet verbranden en spieren opbouwen. Dit is goed nieuws voor iedereen die wil afvallen. Meer spierweefsel betekent een snellere ruststofwisseling. Daarnaast zijn er weinig vormen van training die zo snel calorieën verbranden. Uit onderzoek is gebleken dat je met kettlebell training tot wel 20 calorieën per minuut kunt verbranden.

Door de oefeningen te combineren met een gezond en uitgebalanceerd dieet zul je sneller afvallen dan je voor mogelijk hield.

Goedkoop

Een kettlebell is goedkoop, zeker vergeleken met het aantal fitnesstoestellen dat je in huis zou moeten halen om dezelfde oefeningen te kunnen doen. Je kunt de oefeningen thuis doen dus je bespaart op een sportschool abonnement. Je hebt er maar één nodig om je hele lichaam te trainen. Kortom, een goede investering.

Mentaal welzijn

De kettlebell nodigt uit om de grenzen van je kunnen op te zoeken en net een stapje verder te gaan. Door de oefeningen te doen gaat je lichaam endorfinen produceren. Dit is een homoon dat zorgt voor aangename en optimistische gevoelens. Deze endorfinen kunnen ervoor zorgen dat je tijdens de training in een aangename roes komt.

Het mooie is dat endorfinen ook na de training blijven werken. Je zult je dus over het algemeen beter, vrolijker en optimistischer gaan voelen.

Conclusie

Zoals je ziet heeft kettlebell training tal van positieve uitwerkingen op niet alleen je lichaam maar ook op je geest. Naast snelle en zichtbare resultaten zijn de oefeningen leuk om te doen en heel veelzijdig. Je zult er geen bodybuilder uiterlijk mee creëren maar een strak lichaam met een goede houding en een enorme functionele kracht.

Share

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.