Thuis Training Met De Kettlebell

Thuis training is voor veel mensen makkelijker vol te houden dan drie keer per week naar de sportschool. Zeker als je alleen traint is het makkelijker om thuis fitness oefeningen te doen. Je hoeft dan niet de extra stap te zetten om de reis naar de sportschool te maken. Het is ook makkelijker om even tussendoor wat oefeningen te doen. Alle beetjes helpen!

De kettlebell leent zich uitstekend voor thuis training. Hij is goedkoop, neemt nauwelijks ruimte in beslag en is zeer veelzijdig. Voor iedereen die weinig tijd heeft of geen geld voor een sportschool abonnement, is thuis training met de kettlebell een goede manier om toch fit te blijven. Kettlebell training combineert kracht en cardio. De oefeningen zijn hierdoor heel effectief en je kunt met relatief korte trainingen al heel veel bereiken.

Het is vrij makkelijk om de oefeningen onder de knie te krijgen. Je moet echter wel letten op de juiste uitvoering en techniek. Als je nog nooit met een kettlbell getraint hebt dan is het belangrijk om eerst te leren hoe je hem moet gebruiken. Dit kan door het volgen van een kettlebell workshop. Het voordeel hiervan is dat je fouten gecorrigeerd worden door een professionele trainer. Je kunt ook prima vanuit huis leren met behulp van de kettlebell workout dvd cursus. Hierin wordt precies uitgelegd hoe je de verschillende oefeningen moet doen.

Ook het kiezen van de juiste kettlebell is belangrijk voor iedereen die thuis willen trainen. Te zwaar en je verhoogt het risico op blessures en overbelasting. Te licht en je haalt niet het maximum resultaat uit je training. Zeker als je net begint met de training is het verstandig om met een gewicht te beginnen dat je goed aankunt. Hierdoor kun je je makkelijker richten op het ontwikkelen van een goede techniek. Wees eerlijk tegen jezelf over je huidige fitness niveau en kies de kettlebell die het meest geschikt is voor jou.

Kettlebell oefeningen lenen zich dus uitstekend voor thuis training. Ze zijn simpel, snel en effectief. Ze zijn geschikt voor iedereen, ongeacht welk fitness niveau of welke leeftijd. Het zal je verbazen hoe snel je resultaten ziet met deze training. Zet dus nu de stap naar een strakker, sterker en gezonder lichaam.

Share