Kettlebell Training Voor Vrouwen

Kettlebell training voor vrouwenKettelbell training is jarenlang het domein geweest van  sterke mannen met grote krulsnorren. Dit roept bij veel vrouwen de vraag op of het zwaaien met zo’n stuk gietijzer voor hen wel geschikt is.  Gezien het rauwe karakter van kettlebell oefeningen is deze vraag zeer begrijpelijk. De waarheid is echter dat vrouwen net zoveel baat hebben bij kettlebell training als mannen. Omdat je met een kettlebell zoveel verschillende oefeningen kunt doen en hij in verschillende gewichten te verkrijgen is, kan iedereen deze training doen.

Veel vrouwen, waaronder beroemdheden zoals Jennifer Aniston, Pénelope Cruz en Jennifer Lopez, zijn inmiddels fan van de kettlebell. Als ze zich eenmaal over hun twijfels hebben heengezet, vallen de meeste vrouwen al snel voor de simpele charme, de eerlijkheid, de uitdaging en natuurlijk de snelle resultaten van de oefeningen. De training is leuk om te doen, zeer veelzijdig en de snelle vooruitgang in kracht en uithoudingsvermogen werken voor zowel vrouwen als mannen heel motiverend.

Maar ik wil geen opgepompte spieren!

Een veel voorkomende misvatting als het gaat om kettlebell training is dat je eruit zal komen te zien als een bodybuilder. Dit is iets waar de meeste vrouwen niet op zitten te wachten. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken. De oefeningen die je met de kettlebell doet zullen je zeker sterker maken, maar ze zullen niet leiden tot opgepompte spieren. Het resultaat van kettlebell training is een strak en atletisch lichaam zonder onnodig grote spieren.

Daarnaast maken vrouwen veel minder testosteron aan dan mannen en het is nu juist dit hormoon dat ervoor zorgt dat mannen over het algemeen grotere spiermassa hebben dan vrouwen. Je hoeft als vrouw dus niet bang te zijn dat je met krachttraining een mannelijke vorm krijgt. Wel zul je vet kwijt raken waardoor de contouren van je spieren beter te zien zijn. Dit zal leiden tot een atletische maar zeker niet tot een opgepompt uiterlijk.

Vet verbranden

Wat kettlebell training voor vrouwen ook heel aantrekkelijk maakt is de enorm snelle vetverbranding die er het gevolg van is. De cardio aspecten van de training zorgen ervoor dat je tijdens het doen van de oefeningen zeer veel calorieën verbrandt. De spierversterkende werking van de training zorgt voor een aanzienlijke versnelling van de stofwisseling die zelfs uren na de training blijft aanhouden.

Kettelbell training is allang niet meer voorbehouden aan krachtpatsers. Iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of fitness niveau, kan met deze oefeningen binnen korte tijd aanzienlijke vooruitgang boeken in kracht, uithoudingsvermogen en vetverbranding. Wil je de resultaten van kettlebell training zelf ervaren. Ontdek dan hier hoe je de oefeningen kunt leren en hoe je aan een kettlebell kunt komen.

Share

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.