Kettlebell Oefeningen. Tips Voor Training

Het mooie van kettlebell oefeningen is dat ze niet alleen je spierkracht vergroten en zorgen voor een stakker lichaam, maar dat ze tegelijkertijd ook je uithoudingsvermogen enorm verbeteren. Door een juiste kettlebell training krijgt je hele lichaam een perfecte workout.

Om de beste resultaten uit een kettlebell training te halen is het echter noodzakelijk om te leren hoe je de kettlebell op de juiste manier gebruikt.
Hier volgen wat tips die je zullen helpen om het maximale uit je training te halen.

Doe een warming up

Het is belangrijkt dat je je spieren voorbereidt op de intensiteit van kettlebell oefeningen. Veel mensen zijn geneigd om de warming up over te slaan. Dit is vragen om blessures. Een warming up hoeft nog geen 10 minuten te duren. Je verbeterd er de doorbloeding mee, verhoogt het effect van je training en vermindert de kans op blessures.

Leer de basis

Voor alles dat je wilt leren geldt dat je bij het begin moet beginnen. Dit is dus ook zo met kettelbell oefeningen. Door de tijd te nemen om de basis goed onder de knie te krijgen zul je veel betere resultaten uit je training halen.

Je lichaam moet wennen aan de nieuwe bewegingen en de extra belasting. Zeker als je thuis traint is het belangrijk om veel aandacht te schenken aan een juiste uitvoering van de technieken.

Let op een goede houding

Het aanleren van de juiste houding is belangrijk om blessures te voorkomen. Vooral de houding van je rug is belangrijk.

Let op een goede ademhaling

Het belang van een goede ademhaling wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Door aandacht te besteden aan de juiste ademhaling tijdens je kettlebell oefeningen zul je snel merken hoeveel invloed dit heeft op je training.

Als je nog nooit met een kettlebell hebt getraind dan is het aan te raden om je door en kettlebell trainer te laten coachen. Er zijn steeds meer sportscholen die kettlebell trainingen geven.
Wil je liever vanuit huis leren op je eigen tempo? Probeer dan een de Kettlebell Workout dvd’s. Deze leren je stap voor stap alles wat je moet weten om van je kettlebell training een succes te maken.

Zie kettlebell oefeningen om een indruk te krijgen van de verschillende soorten oefeningen die je met de kettlbell kunt doen.

Share