Kettlebell Front Squat

De squat is een van de beste oefeningen voor onderlichaam. Billen en benen worden tijdens de oefening goed aan het werk gezet. Doe de squat echter met een kettlebell, en het word een super oefening voor het hele lichaam.

Omdat de kettlebell front squat zoveel verschillende grote spiergroepen aan het werk zet, is het ook een zeer effectieve oefening om vet te verbranden. Het is dan ook niet voor niets een van de belangrijkste basis kettlebell oefeningen.

Er zijn diverse variaties van de squat oefening. In de video hieronder zie je de basis kettlebell front squat, uitgevoerd door Phil Scarito.

Uitvoering Kettlebell Front Squat:

Ga staan met je voeten iets meer dan schouderbreedte en met je tenen ietsje naar buiten gedraaid. Houd de kettlebell vast bij de zijkanten van het handvat.

Zak langzaam en gecontroleerd door je knieën, waarbij je ervoor zorgt dat je rug recht blijft. Een trucje dat hierbij helpt is door iets omhoog te blijven kijken tijdens de oefening. Adem in door je neus terwijl je zakt. Het is ook belangrijk dat je knieën tijdens de front squat niet voorbij je tenen komen.

De opwaartse beweging is veel explosiever dan de neerwaartse. Het zakken moet ongeveer vier keer zo lang duren als het overeind komen. Bij het overeind komen adem je krachtig uit door je mond. De kracht komt – net als bij de swing – vooral vanuit je heupen.

De kettelbell front squat is een uistekende oefening om explosieve kracht, stabiliteit en een sterke core te ontwikkelen.

Klaar om zelf de effectiviteit van kettebell training te ervaren? Ontdek waar je jouw kettlebell kunt kopen tegen de laagste prijs garantie. Of bestel de DVD cursus inclusief kettlebell naar keuze.

Weet je niet zeker met welk gewicht kettlebell je het beste kunt beginnen? Klik hier om uit te vinden welk gewicht het meest geschikt is voor jou. Lees ook deze tips voordat je er een koopt.

Terug naar Kettlebell Oefeningen>>


Gerelateerde artikelen:

 

Share

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.