Vet Vrebranden Met De Kettlebell

vet verbranden met kettlebellAls je snel van overtollig lichaamsvet af wilt, dan zijn kettlebell oefeningen een zeer effectieve manier om dit te bereiken. Hoe komt het nu precies dat kettlebell training zo goed werkt om vet te verbranden? Om dat te begrijpen moeten we eerst weten wat ervoor nodig is om vet te verbranden.

De basis van vet verbranden

Het basisprincipe van vet verbranden en afvallen is dat je per dag meer calorieën moet verbranden dan je via je voeding binnen krijgt. Lichaamsvet is de reserve energievoorraad van je lichaam. Als je meer calorieën eet dan je verbruikt, dan wordt een groot deel van de overtollige energie opgeslagen als vet.

Ieder lichaam is natuurlijk uniek, maar de basis is voor iedereen hetzelfde. Als je meer energie verbruikt dan je via je voeding binnenkrijgt, dan val je af. Om vet te verbranden kun je dus twee dingen doen: minder of anders gaan eten en meer bewegen. Binnen dit artikel richten we ons op beweging, maar een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon is natuurlijk ook heel belangrijk.

Optimaal vet verbranden met beweging

Veel mensen richten zich vooral op cardio training zoals joggen, fietsen, aerobics en zwemmen als ze vet willen verbranden. Ze denken dat krachttraining alleen nuttig is om spieren op te pompen. Dit is echter een misvatting. Spiermassa kost het lichaam extra energie om te onderhouden. Meer spiermassa leidt hierdoor tot een snellere ruststofwisseling waardoor je lichaam zelfs na de training meer calorieën verbrandt.

Is cardio dan nutteloos? Zeker niet! Met cardio training verbrand je tijdens de training meer calorieën dan met krachttraining. Daarnaast is cardio belangrijk voor een gezond hart en vaatstelsel. Als je echter uitsluitend cardio doet, dan bouw je geen spiermassa op en verbrand je alleen calorieën tijdens de training. Het is niet voor niets dat veel duursporters ook aan krachttraining doen.

Om optimaal vet te verbranden is het nodig om zo veel mogelijk calorieën te verbranden en om je spiermassa op peil te houden. Wat is dan de beste manier om te trainen als je vet wilt verbranden? Je raadt het al. Cardio en krachttraining combineren! Hierdoor verbrand je niet alleen tijdens de training een hoop calorieën maar zorgt de extra spiermassa die je opbouwt ook voor een snellere ruststofwisseling.

Kettlebell training en vet verbranden

Wat kettlebell oefeningen zo effectief maakt is de combinatie van spier opbouwende oefeningen en ballistische (cardiovasculaire) oefeningen. Het is ook nog eens een training met een zeer hoge intensiteit. Een standaard kettlebell training van een half uur kan makkelijk bestaan uit 5 sets van 7 verschillende oefeningen. De meeste van deze oefeningen zetten ook nog eens meerdere grote spiergroepen aan het werk, wat de intensiteit nog eens verhoogt.

Combineer je deze oefeningen ook nog eens met een een gezond voedingspatroon, dan kun je met kettlebell training binnen een week of zes al duidelijk zichtbare resultaten verwachten.

Wil je ook de voordelen ervaren die kettlebell training je kan bieden op het gebied van vet verbranden en afvallen? Via deze site kun je een kettlebell kopen en ook een volledige cursus aanschaffen inclusief een kettlebell naar keuze.


Gerelateerde Artikelen

Kettlebell En Afvallen

Voordelen Van Kettlebell Oefeningen

Kettlebell Oefeningen Voor Een Platte Buik

Share

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.