Kettlebell Workout: Kracht, Conditie en Vet Verbranden in Één

Kettlebell WorkoutDe kettlebell workout wordt inmiddels door talloze mensen wereldwijd gebruikt om een betere conditie op te bouwen, spieren te versterken en vet te verbranden. Waar een paar jaar geleden nog bijna niemand in Nederland  ooit van de kettlebell had gehoord, zijn er nu al duizenden Nederlanders die de effectiviteit van deze training aan den lijve hebben ondervonden.

Een kettlebell workout is een training die bestaat uit verschillende soorten oefeningen die meerdere malen herhaald worden. De gemiddelde workout duurt ongeveer een half uur en bestaat uit 3 tot 5 sets van ongeveer 5 verschillende oefeningen, waarin iedere oefening 5 tot 10 keer wordt herhaald. Omdat je met één kettlebell tientallen verschillende oefeningen kunt doen, kun je de training eindeloos variëren.

Waarom is een kettlebell workout zo effectief?

Er zijn een aantal redenen dat  kettelbell workouts zo populair zijn:

  • Ten eerste is de training zeer intensief. Je kunt met een training van een half uurtje al honderden calorieën verbranden. Dit komt doordat veel kettlebell oefeningen gericht zijn op het gebruik van meerdere belangrijke spiergroepen tegelijkertijd.  Dit maakt de training ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben om te trainen en toch het maximale uit hun training willen halen.
  • Tijdens de workouts werk je tegelijk aan kracht én uithoudingsvermogen. Zowel krachttraining als cardio zijn belangrijke ingrediënten voor een goede en gebalanceerde training. Er zijn echter maar weinig andere trainingsmethodes die deze twee aspecten combineren.
  • Je kunt met één kettlebell alle belangrijke spiergroepen in je lichaam trainen. Waar je voor conventionele fitness workouts voor iedere spiergroep een ander apparaat moest gebruiken, hoef je voor een kettlebell workout dus maar één kettlebell in huis te halen. Dit maakt deze training ideaal om vanuit huis te doen zonder een hele fitnessruimte te hoeven inrichten en de bijbehorende kosten van dien.
  • De oefeningen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en alle fitness niveau’s.

Nederlandse Kettlebell Workout DVD Serie

kettlebell workout dvd cursusAls je zelf wilt gaan trainen met de kettlebell, dan is er nu de Nederlandse kettlebell workout DVD serie van gecertificeerd kettlebell instructeur en personal trainer Jesse van der Velde. De volledige serie bestaat uit 5 DVD’s en wordt geleverd met een kettlebell naar keuze. Je krijgt dus alles in huis om meteen te kunnen beginnen met trainen.

Totaal ontvang je 10 workouts die oplopen in intensiteit. Voor maximale resultaten is het de bedoeling dat je iedere workout één of twee weken lang drie maal per week doet.

Deze kettlebell workout cursus bestaat uit de volgende DVD’s:

DVD 1: Vet Verbrandings Programma

In deze dvd leer je de juiste uitvoering van een vijftal kettlebell oefeningen. Verder krijg je 3 complete kettlebell workouts voorafgegaan door een warming-up. Je kunt de workouts met de dvd meedoen zodat je zeker weet dat je ze op de juiste manier en op het juiste tempo uitvoert.

DVD 2: Buikspieren Programma

Je leert een aantal nieuwe oefeningen en hoe je ze moet uitvoeren. Daarnaast krijg je twee nieuwe workouts die naast een training van het hele lichaam het verbranden van buikvet benadrukken.

DVD 3: Benen Programma

Ook in deze DVD leer je weer wat nieuwe oefeningen. Je krijgt twee nieuwe workouts. Na de eerste workout en je klaar om (als je dit wilt) met een zwaardere kettlebell te gaan trainen. Beide trainingen zijn weer gericht op het hele lichaam, maar dit maal worden de beenspieren benadrukt.

DVD 4: Conditie en Total Body Programma

Je leert een van de koningen van alle kettlebell oefeningen, namelijk de snatch. Je krijgt twee intensieve workouts voor het hele lichaam die je conditie en kracht een enorme boost zullen geven.

DVD 5: Kettlebell Vet Killer Workout

De naam zegt het al. Dit is een korte (20 minuten) maar zeer intensieve workout waarin je in hoog tempo calorieën zult verbranden. Deze workout kan gedaan worden ter afwisseling nadat je klaar bent met dvd 1 en 2.

Bij elke workout ontvang je ook een handig kaartje waarop foto’s van de oefeningen staan en waarop je kunt zien hoeveel sets en hoeveel herhalingen je van iedere oefening moet doen. Bij aankoop van deze cursus is een kettlebell naar keuze inbegrepen. Welke kettlbell voor jou het meest geschikt is vind je hier.


 

Lees ook:

Share