Handboek Kettlebell Training

Handboek Kettlebell Training van Pavel TsatsoulineKettlebell training is de perfecte manier om explosieve kracht te ontwikkelen, snel vet te verbranden en je lichaam in topconditie te brengen. Iets dat tot een paar jaar geleden nog een angstvallig bewaard trainingsgeheim was onder Russische atleten en elite eenheden is inmiddels toegankelijk voor iedereen.

De kettlebell… Simple, sinister, brutal! Of, zoals Pavel Tsatsouline het zelf zegt, de AK-47 onder de fitness hulpmiddelen.

Een kettlebell kopen en er zomaar wat mee zwaaien gaat je echter meer kwaad dan goed doen. Als je blessure wilt voorkomen en het maximale uit je training wilt halen dan is het ontzettend belangrijk dat je de technieken goed aanleert. En wie kan je deze technieken beter leren dan de vader van de moderne kettlebell sport.

Het ‘Handboek Kettlebell Training‘ werd geschreven door de man die de kettlebell sport vanuit Rusland naar Amerkia bracht, Pavel Tsatsouline. Hij brengt je in dit boek stap-voor-stap alle aspecten en technieken van de kettlebell training bij. Daarbij wijst hij ook op de valkuilen en hoe je deze kunt voorkomen.

Als je serieus bent over kettlebell training en je wilt het maximale uit deze sport halen, dan mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in je boekenkast.

Inhoud van Het Handboek Kettlebell Training

  • Geschiedenis van de kettlebell en de oorsprong van de kettlebell sport in Rusland.
  • Introductie van de kettlebell in de VS
  • Met welke kettlebell moet je beginnen
  • Het ontwikkelen van flexibiliteit in je rug en heupen
  • Veiligheid tijdens de training
  • Het nieuwe RKC (Russian Kettlebell Challenge) programma
  • Uitleg van oefeningen (Swings, Turkish Get-ups, Cleans, Presses, Pulls, Snatch)
  • Trainingsschema’s
  • Antwoord op veelvoorkomende vragen

De auteur van Het Handboek Kettlebell Training

Pavel Tsatsouline is een voormalige instructeur van de Russische elite troepen. In 1998 introduceerde hij kettlebell training in de VS.

Het zou toen noch een tijd duren voordat we er ook in Nerderland mee in aanraking zouden komen. Dat is inmiddels wel anders. Tegenwoordig is de kettlebell niet meer weg te denken uit iedere zichzelf respecterende sportschool.

Toch is er maar weinig Nederlandstalig trainingsmateriaal beschikbaar. De vertaling van Het Handboek Kettlebell Training vanuit het Engels (Enter the Kettlebell) heeft hier gelukkig verandering in gebracht.


Gereelateerde artikelen:

Kettlebell DVD Cursus: Deze Nederlandstalige DVD cursus geeft uitgebreide uitleg van kettlebell oefeningen. Verder bestaat hij uit diverse workouts die zo zijn opgebouwd dat je met de DVD’s mee kunt trainen.

Kettlebell Kopen: Zet nu de stap naar een slanker, sterker en strakker lichaam.

Share

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.