De Kettlebell Goblet Squat

kettlebell goblet squatDe goblet squat is een van de beste kettlebell oefeningen die je kunt doen om sterke benen en core te ontwikkelen. Maar, omdat je tijdens de oefening de kettlebell met beide handen vast blijft houden worden ook je armen en schouders goed aan het werk gezet.

Door simpelweg de kettlebell op zijn plaats te houden belast je je schouders, armen en core. Het is dan ook van belang om je core (buik-, onderrug- en zij-spieren) stabiel te houden tijdens het uitvoeren van de goblet squat.

Omdat je de kettlebell voor je borst houdt krijg je snel de neiging om naar voren te leunen. Hierdoor plaats je ongewenste belasting op je onderrug. Probeer dus je rug recht te houden tijdens deze oefening.

Uitvoering goblet squat

Stap 1: Ga rechtop staan en houd de kettlebell tegen je borst gedrukt door deze met twee handen vast te houden aan de zijkanten van het handvat. Je voeten staan op iets meer dan schouderbreedte en je tenen zijn naar voren gericht.

Stap 2: Laat jezelf nu langzaam zakken en let er hierbij op dat je je rug recht houdt en de spieren rondom je core goed blijft aanspannen. Alsof je op een hele lage stoel gaat zitten. Je knieën blijven tijdens de oefening je tenen.

Stap 3: Kom weer omhoog. Zorg er ook tijdens het omhoog komen dat je je rug recht houdt en je core blijft aanspannen.

Zie de onderstaande video voor de juiste uitvoering van de kettlebell goblet squat.

Variatie: Houdt de kettlebell tijdens de oefening wat verder van je borst vandaan (15 to 20 cm) om ook je armen een stevige workout te geven.

Nog nooit een kettlebell workout gedaan en wil je zelf de voordelen van deze training ervaren. Ontdek welke kettlebell voor jou het meest geschikt is.


Gerelateerde Artikelen

Kettlebell Swing Kettlebell Swing – Vet Verbranden, Conditie en Explosieve Kracht
turkish get-up de ultieme kettlebell oefening Turkish Get Up – De Ultieme Kettlebell Oefening
platte buik Kettlebell Oefeningen voor een Platte Buik
Kettlebell training voor vrouwen Kettlebell Training Voor Vrouwen
Share

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.